27 de juny 2008

La confiança


Necessitem relacionar-nos amb les altres persones. Necessitem poder sentir-nos una mica semblants als nostres "semblants".
La confiança es guanya, a vegades fàcilment. Qui no ha explicat coses a un total desconegut precisament perquè sabem del cert que aquella persona ens ha escoltat i no ens podrà fer mal, precisament perquè no la tornarem a veure.
És com quan t'entregues a un amant d'una sola nit. Ho vius amb total plenitud, sabent que aquella és la primera, i també l'última vegada. No hi ha res a perdre.
Parlava l'altre dia amb una persona, i em va dir el següent, potser no amb les paraules textuals: tu ets qui facilites que et facin mal, que juguin amb els teus sentiments. Perquè aquell bagul on els guardem només tu en téns la clau, i si l'obres és perquè vols.
No et farà mal qualsevol, et farà mal qui sap com fer-lo , perquè tu mateixa li has mostrat com.
Qui juga amb els nostres sentiments és perquè els sap.
Llavors cal obrir-se als sentiments, als altres, però amb una certa reserva. Perquè per bé o per mal, necessitem estimar. I que ens estimin . I a vegades cal arriscar-se.
Consti que parlo d'estimar en el sentit més ampli de la paraula.
Aquest blog el llegiu gent desconeguda, també el llegiu d'altres que puc llegir també els vostres blocs. I per últim, el llegeixen amics, i a vegades pateixo perquè aqui és on explico el que mai explico.
Cada cop sóc més hermètica. Cada cop em protegeixo més. Perquè no vull que mai ningú jugui amb mi si jo no vull jugar. Que fins i tot els animals ho saben!

2 comentaris:

Susi ha dit...

m'ha agradat molt aquest post. Sobretot això que deies d'explicar les coses a un desconegut perquè saps que no el tornaràs a veure... i l'ho del amant d'una nit totalment cert!

la por a ser ferits penso que és el que més ens reté alhora de obrir aquest bagul...

Estic d'exàmens altre cop... així que imaginat com estic: agoviadeta... :-)

Una abraçada,
Susi

Anònim ha dit...

La sinceridad que llega con la confianza no se puede comparar a la del amigo virtual pues aunque podemos explicarle mil y una, siempre tendemos a deformar la realidad po la que queremos explicarle.

Pero si, es un buen ejercicio para no sentirnos juzgados....pero nos escucha o simplemente nos soporta por un interés ?

Nunca renunciaré a abrirme a quien me quiero por miedo a lo que pueda pasar, eso es vivir siempre de manera incompleta.

Bienvenida de nuevo !!

BESOS