21 d’abr. 2008

..L'estupidesa humana...suïcidis cotidians

Que no es prengui tot el que escriure com anar en contra d'aquestes coses. Només és la meva pretensió una mica d'introspecció quan en abordar el tema del suïcidi ens crea rebuig, o se'ls titlla de covards.
Hi ha qui va maltractant-se diariament i a consciència sense abordar de manera tàcita que la amb la Mort no s'hi juga, i menys encara amb la Vida.

Continúo amb més preliminars abans de tractar el tema del suïcidi en sí. I parlaré aquí de proves irrefutables de la estupidesa humana. Exemples de com l'ésser humà juga sense saber-ho amb la Mort. Rient de la seva pròpia salut, i rient dels seus congèneres. Val a dir que moltes vegades inconscientment...però això encara ho fa més terrible. Doncs no som els humans els que destaquem per damunt dels altres éssers, la capacitat de raonament?


1.- Fumar i beure

Tot i les advertències de sempres, fumar i beure és un fet tant cuotidià com respirar. De la imatge sexy que oferien actors i actrius, ha passat a ser un vici a perseguir per alguns.

La meva visió és completament diferent. Doncs qualsevol persona que no sap passar sense alguna cosa és susceptible de tractar-la com un malalt.

I més encara quan després de tanta informació, ja no dic en el tabac solament, sinó en l'alcohol, i en altres substàncies no legals, l'individu juga amb la seva salut. Com en un combat on l'únic perdedor és l'individu mateix.

Som tots (i m'incloc també jo) una mica imbècils. Perquè si la vida és una porqueria, ens encarreguem nosaltres mateixos de fer-la més bruta i fastigosa.




2.- Esports de risc
L'imatge que em ve al cap és la del Puenting, un esport que consisteix en tirar-se d'un pont anant ben lligat.
Tot i que t'asseguren que no hi ha cap risc, de manera inconscient o conscient, juguem amb la probabilitat que passes alguna cosa imprevista. Ja no que fallés alguna corda...que podria ser, sinó que s'impactés contra alguna cosa que pot deixar a la persona invàlida o morta.
Que és una sensació impressionant? no ho dubto!
Però si algun dia se m'acut fer algun d'aquests esports...que me revisen la azotea.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

NOMES ELS QUE HAN VOLAT ALGUNA VEGADA
ENTENEN EL LLENGUTGE DELS OCELLS.
(LEONARDO DAVINCI)
SI NO HO PROVES NO POTS OPINAR...

MODEST ;-)

Kaputxeta ha dit...

Lliure ets de comentar, lliure sóc jo d'opinar!

Susi ha dit...

agrrr! t'havia escrit un comentari i m'ha donat un missatge d'error...
Tornaré a provar:

No creus que és més perillós agafar el cotxe cada dia per anar a treballar? realment crec que hi ha molt més perills en la carretera que no pas en altres bogeries que fem a diari...
Pel que fa al tabac i l'alcohol crec que tens tota la raó el món. Fins i tot amb tota la informació que tenim seguim jugant amb la nostra salud... som imbècils com bé dius...

I pel que fa als esport de risc considero que és més perillós agafar el cotxe cada dia o bé anar amb bicicleta a treballar que no pas fer puenting un cop a la vida...

Una abraçada,
Susi
P.D: Com van les vacances?

Kaputxeta ha dit...

Sí, hi ha d'altres activitats cuotidianes en les que no apreciem el risc i és agafar el cotxe. Ho he volgut simbolitzar en un esport de risc com és el puenting, perquè és evident que qui el practica n'és conscient.
Com sortir segons a quines hores per una gran ciutat, o per segons quin barri. Hi ha tants riscos...però alguns són necessaris, d'altres, superflus.

Les vacances bé, bastant apalancada!i tu el mal d'esquena?

Uy...el que penso és que abans de parlar del suïcidi faré tants preliminars de suïcidis cuotidians, que al final, arribarem a la conclusió que qui es suïcida no és el covard que després tothom opina, no és l'egoista que deixa a tothom amb sentiments de culpabilitat.
Sino que qui es suïcida és qui pren la lliure decisió de deixar de viure. Sense més.
Sigui per la raó que sigui.
Doncs en els suïcidis cuotidians...demanem una raó?

Anònim ha dit...

Pues yo no fumo, así que esa parte de estupidez no la tengo ( que de otras debo ir bien servido !! ) y lo de los deportes de riesgo.......

Vamos a ver, si son de riesgo es estúpido hacerlos por lo que te puede ocurrir y si no hay ningún peligro, porque llamarlos de riesgo ?

Vamos, que no me convencen y hacer deporte me gusta, pero no entiendo que gracia tiene lo del puente ( ya se, subidón de adrenalina, etc, etc.. ) si tiene cierto riesgo de quedarte el resto de tu bida teniendo subidones de adrenalina en partidas de ajedrez...

Besos